Engleska prejaka za Zmajeve

Sergej Barbarez porazom debitovao na klupi selekcije BiH

03.06.2024. 22:37
  • Podijeli:
engleska bih reuters 1-665e23576b1f6.webp Foto: Reuters

Podmlađena fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Newcastleu na St. James Parku ubjedljivo je poražena od Engleske  rezultatom 3:0.

Bio je ovo inače debi novog selektora na klupi Zmajeva, Sergeja Barbareza, koji je prošao kako je i prošao, obzirom da smo igrali u potpuno drugačijem sastavu nego li je to bio slučaj u prethodnom periodu.

S druge strane Engleska očigledno tempira formu za predstojeće Evropsko prvenstvo, gdje će biti sasvim sigurno jedan od favorita, te sudar s Zmajevima je poslužio kao dobra uvertira za utakmice na EURO-u, gdje igraju u grupi sa Slovenijom, Danskom i Srbijom.

Večerašnji duel je protekao u boljoj igri domaćina, koji je nametnuo brzo svoj prepoznatljivi ritam. Prvu šansu izabranici Garetha Southgatea propuštaju u 9. minuti kada je Watkins šutirao, ali Vasilj odlično brani.

Nastavili su Englezi da dominiraju, a narednu šansu imali su u 28. minuti kada je Konsa šutirao, ali ponovo naša nacionalna jedinica Vasilj odlično brani.

Osim nekoliko opasnih napada, naši fudbaleri nisu stvorili niti jednu pravu šansu, te se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme se nastavilo na isti način kako je završilo prvo, pritiskom domaćina. To se isplatilo u 60. minuti kada je iz penala za 1:0 pogodio Palmer. Englezi su i dalje pritiskali ka golu Vasilja, a bilježimo udarac Kanea, međutim nije bio precizan.

Na 2:0 povisio je fudbaler Liverpoola Alexander-Arnold, nakon asistencije Grealisha, a igrala se 85. minuta. Za konačnih 3:0 nakon velike gužve u šesneastercu Zmajeva pogodio je Harry Kane.

Našu reprezentaciju već u nedjelju očekuje nova prijateljska utakmica kada ćemo u Empoliji gostovati selekciji Italije.

Inače, bila je ovo prva utakmice ove dvije selekcije ikada, ali i debi Barbareza na klupi Zmajeva, koji očito nije prošao onako kako su neki možda i priželjkivali. Prostora za napredak ima, a vrijeme je pred nama.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()