Edin Terzić će dobiti čak milion eura od Borussije Dortmund. Ali, ima jedna caka

Posebna klauzula

22.06.2024. 21:23
  • Podijeli:
edin terzic profimedia-665c28e2d1516.webp Foto: Profimedia

Bivši trener Borussije Dortmund Edin Terzić navodno će dobiti nešto više od milion eura odštete nakon što je napustio klub iz Sjeverne Rajne-Vestfalije.

Prema pisanju lista 'Bild', taj milion eura odgovara iznosu od četiri mjeseca tekuće godine koliko je ostalo od ugovora hrvatskog trenera.

Njemački list također prenosi da odšteta podliježe "posebnoj klauzuli", prema kojoj "Terzić može dobiti iznos na svoj račun samo ako u najkraćem mogućem roku ne potpiše za novi klub".

Novine otkrivaju da je Terzić privukao interes engleskih klubova nakon što je svoju ekipu odveo u finale Lige prvaka protiv Real Madrida na Wembleyju, a njegovo je ime već dobro poznato u Premier ligi budući da je bio pomoćni trener Slavena Bilića u West Ham Unitedu između 2015. i 2017. godine.

Ostavka njemačkog trenera objavljena je u četvrtak prošle sedmice, nakon sastanka na vrhu kojem su prisustvovali izvršni direktor kluba Hans-Joachim Watzke, novi sportski direktor Lars Ricken, tehnički tajnik Sebastian Kehl, kolega tehnički direktor Sven Mislintat i savjetnik Matthias Sammer. Prema klupskim insajderima, susret je bio izuzetno emotivan, a pale su i suze.

Ostavka je navodno uslijedila nakon dugog unutarnjeg rata s igračem Matsom Hummelsom, koji je također nedavno napustio ekipu Dortmunda, i nedostatka priznanja u klubu, što je konačno uvjerilo Terzića da dobrovoljno ode.

U međuvremenu je Borussia Dortmund okrenula list i izabrala novog trenera. Terzićeva smjena je već potvrđena, očekuje se da će Nuri Sahin postaviti ljestvicu visoko.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()