Edin Džeko najbolji strijelac Evrope među veteranima, iza sebe je ostavio dva asa

Naime, Džeko je najbolji strijelac u svim evropskim ligama kada se u obzir uzmu samo veterani, odnosno napadači koji imaju 34 godine i više

19.11.2023. 13:05
  • Podijeli:
Edin Džeko Anadolija-64c17b6295b5f.webp Foto: Anadolija

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko napravio je pravi potez kada je ljetos dres Intera zamijenio onim Fenerbahčeovim, gdje je vođa ekipe i najbolji igrač.

Dijamant blista u dresu istanbulskog velikana za kojeg je u Superligi Turske ove sezone postigao 10 golova, a specijalizirani nogometni sajt Transfermarkt objavio je zanimljiv podatak.

Naime, Džeko je najbolji strijelac u svim evropskim ligama kada se u obzir uzmu samo veterani, odnosno napadači koji imaju 34 godine i više.

Džeko je s deset golova ispred dva asa Barcelone i Milana - Roberta Lewandowskog i Oliviera Girouda. Poljak i Francuz imaju po sedam golova, dok slijede Benficin Angel Di Maria i Fiorentini Giacomo Bonaventura sa po pet pogodaka.

Po četiri gola imaju Džekin saigrač Dušan Tadić i napadač Dynama iz Kijeva Andriy Yarmolenko, a po tri Brazilac Cassiano iz portugalskog Estorila i Cristhian Stuani iz španske Girone.

Podsjetimo, Džeko Fener vodi ka tituli prvaka Turske pošto je ovaj klub lider na tabeli nakon 12 kola sa 31 osvojenim bodom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()