De Bruyne se vratio u velikom stilu i s dva magična poteza kreirao sjajan preokret Cityja

Fudbaleri Manchester Cityja danas su u 21. kolu Premiershipa Engleske savladali Newcastle sa 3:2

13.01.2024. 20:39
  • Podijeli:
Tan2023-12-2220542051_7 mančester siti hulijan alvarez AP PhotoManu Fernandez-6585ed8c17c6d.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Fudbaleri Manchester Cityja danas su u 21. kolu Premiershipa Engleske savladali Newcastle sa 3:2, a meč je obilježio povratak Kevina de Bruynea nakon dugog izbivanja s terena zbog povrede.

Ušao je De Bruyne na ovoj utakmici u igru s klupe u 69. minuti, pri rezultatu 2:1 za Newcastle, a samo pet minuta mu je bilo dovoljno da postigne gol!

U 74. minuti je primio loptu na sredini terena nakon dodavanja Rodrija, povukao ju je petnaestak metara prema naprijed, a onda majstorski odmjerenim udarcem pogodio donji lijevi ugao gola Svraka za 2:2.

Prethodno je City vodio sjajnim golom Bernarda Silve iz 26. minute, da bi preokret Newcastleu privremeno donijeli Alexander Isak i Anthony Gordon u 35. i 37. minuti.

U sudijskoj nadoknadi De Bruyne je izveo novu magiju, kada je nevjerovatnim dodavanjem pronašao mladog Bobba i namjestio njegov gol za 3:2!

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()