City pobjedom preuzeo vrh Premier lige: Pogledajte Haalandove golove za historiju

Aktuelni prvaci slavili protiv Evertona

10.02.2024. 15:35
  • Podijeli:
city everton reuters-65c786f4be888.webp Foto: Reuters

Aktuelni prvaci Engleske, ekipa Manchester Cityja je s 2:0 pobijedio Everton na domaćem terenu te tako preuzeo vrh Premier lige u trenutku u kojem svi klubovi koji se bore za naslov prvaka imaju po 23 odigrane utakmice.

Liverpool bi pobjedom nad Burnleyem mogao prestići Cityja, ali bi to učinio s utakmicom više jer ekipa Pepa Guardiole još nije nadoknadila utakmicu protiv Brentforda, koja je odgođena zbog obaveza engleskog prvaka na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Oba gola Cityja postigao je norveški napadač Erling Haaland te tako ispisao historiju Premier lige. Bili su to 50. i 51. gol za Haalanda u 50. nastupu u Premier ligi.

Nikad u historiji lige niko nije bio toliko ubojit nakon svojih prvih 50 odigranih utakmica.

Dva gola Haalanda pogledajte OVDJE i OVDJE

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()