Bivši vođa Delija: Arkan nikad nije bio navijač Zvezde, UDBA nam ga je podvalila

Tvrdnje Zorana Timića

19.02.2024. 10:25
  • Podijeli:
arkan tina-65d319cf6da34.webp Foto: Screenshot

Zoran Timić Tima, nekadašnji vođa navijača Crvene zvezde Delija, je u trećem dijelu intervjua za klupski Youtube kanal pričao o Željku Ražnatoviću Arkanu i njegovoj ulozi na tribini krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća.

Timić u serijalu "Ultras, Timina priča" tvrdi da zloglasni Arkan nikada nije bio navijač Crvene zvezde, a pogotovo vođa Delija, kako se to u javnosti predstavljalo.

"Arkan nikada nije bio ni navijač, ni vođa navijača Zvezde, kao što se pisalo po medijima", kaže Timić i prisjeća se prvih susreta s Arkanom.

"Cijela priča počinje kada se na Maksimiru 1990. godine skandiralo protiv Slobodana Miloševića, što se policiji nije svidjelo. Razmišljali su kako da nas spriječe u tome i poslali su nam Arkana koji je bio pripadnik službe UDBA-e", govori Timić.

Arkan je organizovao sastanak svih viđenijih Delija, a Tima se nije pojavio na njemu.

"Nisam došao jer sam bio protiv svega što se tiče Miloševića. Arkan je na tom sastanku rekao da mi trebamo biti navijačka grupa, a ne da se bavimo politikom. To je bilo prihvaćeno, jer druga opcija svakako nije ni postojala. Poslije toga u medijima je izlazila gomila laži, da je Arkan osnovao Delije. On je nekoliko puta u životu bio na sjeveru i cijela ta priča o njemu kao vođi je fabricirana od strane Miloševićeve stranke SPS, kako bi umirili tribinu da ne skandira protiv njegovog režima", kazao je Timić.

On je govorio i o neredima na Maksimiru prije nikad odigrane utakmice između Dinama i Crvene zvezde 13. maja 1990. godine, te je istakao kako bi se Jugoslavija raspala u krvavom ratu i bez tog događaja, ali da je to svakako bio jedan od simbola kraja države.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()