Benzemin post u centru pažnje: I pored napornog treninga ostao je dosljedan u ramazanu

Naporne obaveze ga ne spriječavaju da praktikuje suzdržavanje od jela i pića od izlaska do zalaska sunca

11.04.2023. 18:28
  • Podijeli:
Karim Benzema foto Reuters-6418aa320ddaf.webp Foto: Reuters

Nogometaš Real Madrida Karim Benzema jedan je od onih igrača koji praktikuju post za vrijeme ramazana i pored toga što redovno trenira i igra utakmice.

Naporne obaveze ga ne spriječavaju da praktikuje suzdržavanje od jela i pića od izlaska do zalaska sunca u ovom svetom muslimanskom mjesecu.

Francuski napadač je ove sezone nemilosrdan. Na 32 odigrane utakmice u svim takmičenjima postigao je čak 25 pogodaka i upisao šest asistencija, što je za jednog 35-godišnjaka sjajna brojka.

Statistika mu je posebno impresivna u posljednje vrijeme, budući da je šest puta tresao mreže na zadnje tri utakmice.

Mnogi su igrači u njegovim godinama, ali i mlađi odavno napustili nogomet i okrenuli se drugim životnim izazovima, no ne i Benzema.

Jutros je na treningu Kraljeva pred utakmicu Lige prvaka snimljen kako se umiva i vodom ispire usta i na taj način praktikuje ramazanski post.

Madriđane sutra od 21 sat očekuje četvrtfinalni duel Lige prvaka protiv Chelseaja i u njemu važe za velike favorite.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()