Barca pod istragom, traži se liga u kojoj bi sljedeće sezone mogla igrati

Dok traje istraga u slučaju Negreira

02.05.2023. 18:10
  • Podijeli:
Ferran Torres_Barcelona_foto_reuters-6437c6b139afc.webp Foto: Reuters

Barcelona je pod istragom UEFA-e nakon otkrića skandala u kojem je bivša uprava uplatila više od milion eura na račun kompanije nekadašnjeg potpredsjednika sudijske komisije Josea Marije Enriqueza Negreire.

Slučaj Negreira mogao bi imati ogromne posljedice za katalonski klub - prijeti mu izbacivanje iz svih UEFA-inih natjecanja ako mu se dokaže krivica.

Kako je izvijestila španska televizija TV3, a prenijela Marca, uprava Barcelone već je krenula s traženjem alternativnih takmičenja ako je UEFA izbaci iz svojih Najizglednija rješenja su zasad da će Barcelona igrati prijateljske utakmice i tako zarađivati dovoljno da financijski opstane.

Druga opcija je da se klub priključi nekoj od azijskih liga. Moglo bi se dogoditi i da Barcelona igra neku od europskih liga, no tu mogućnost još treba dodatno istražiti.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta sastao se nedavno s Aleksanderom Čeferinom, predsjednikom UEFA-e, te mu navodno objasnio detalje slučaja u nadi da UEFA neće žestoko kazniti klub.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()