Barca je slavila titulu, a onda je u svlačionicu ušao Laporta. Pogledajte kako

Naslov prvaka osiguran četiri kola prije kraja prvenstva

15.05.2023. 10:41
  • Podijeli:
slavlje laporta twitter-6461f02700e89.webp Foto: Screenshot/Twitter

Pobjedom kod Espanyola (4:2) Barcelona je četiri kola prije kraja La Lige osigurala titulu i to prvu nakon četiri godine. Igrači su s razlogom burno proslavili, a posebno je bilo zanimljivo u svlačionici, gdje im se pridružio i predsjednik kluba Joan Laporta.

On je u odijelu s kravatom slavio luđe i više od svih igrača golih do pasa. On je feštu učinio divljom razuzdanim plesom, skakanjem i posebnom koreografijom.

Laporta ima poseban razlog i pravo ovako slaviti titulu. Osim što ju je osvojio pobjedom kod gradskog rivala te ju tako uzeo najvećem suparniku Realu, najuspješniji predsjednik u historiji kluba potvrdio je da ga je spasio. Laporta je prvi mandat kao predsjednik Barcelone (2003-10) završio s tri španska i dva evropska naslova te jednim Kupom kralja.

Prije dvije godine se vratio u klub na rubu bankrota te u prvoj sezoni osvojio kup, a ovo mu je sada prva titula, i to nakon dvostrukog neuspjeha u Evropi ove sezone te debakla u kupu protiv Reala.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()