Atletico ga doveo za 127 miliona eura, a sada ide u Saudijsku Arabiju?

Portugalac ima 23 godine i niko od evropskih velikana ga ne želi

06.08.2023. 22:50
  • Podijeli:
Joao_Felix_portugal_foto_Reuters-6391c4de7e9fb.webp Foto: Reuters

Joao Felix (23) ne uspijeva pronaći novi klub. Prije četiri godine ovog je igrača Atletico Madrid kupio za 127 miliona eura od Benfice, no on se ondje nikada nije nametnuo. 

Prošlu polusezonu proveo je na posudbi u Chelseaju, koji ga nije htio otkupiti. 

Potom se Felix ponudio Barceloni, ali ni Xavi nije oduševljen njime. Sada je portugalski ofanzivac nadomak iznenađujućeg transfera u Al Hilal, piše O Jogo.

Taj klub vodi portugalski trener Jorge Jesus, a Jogo saznaje kako su pregovori u odmakloj fazi. Za njega mjesta u Atletico Madridu više nema nakon što se javno ponudio Barceloni, a niko od preostalih europskih velikana ne misli dati veliki novac za njega. 

Saudijci su spremni uzeti igrača koji trenutno vrijedi 50 miliona eura po Transfermarktu. Ugovor s Atleticom mu traje do ljeta 2027. godine.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()