Arsenal u zadnjim sekundama do preokreta

Arsenal se bori za titulu u Premier ligi

04.03.2023. 18:49
  • Podijeli:
arsenal - reuters-63f0df6e0c33e.webp Foto: Reuters

Tobdžije bile apsolutni favoriti, na kraju poslije dva gola zaostatka stigli do velike pobede protiv Bornmuta od 3:2

Arsenal se bori za titulu u Premier ligi i u takvoj situaciji se pobjeda na domaćem terenu protiv Bornmuta, ekipe koja se bori za opstanak, podrazumjeva. No, u tome i jeste čar Premijer lige, ne postoje unaprijed upisani bodovi i to su Tobdžije osjetile na svojoj koži. Mančester Siti je prethodno u derbi meču slavio protiv Njukastla i prebacio pritisak na lidera. Još na startu meča bilo je jasno da će navijači Arsenala svašta proživljavati tokom ovog susreta.

Još u prvom minutu,tačnije devetoj sekundi, šokirao ih je gol Bilinga. Do kraja prvog poluvremena Bornmut je još samo jednom šutnuo ka golu Ramsdejla, Arsenal je to činio u 14 navrata, ali je rezultat ostao nepromjenjen.

Vodstvo je Bornmutu dalo komforniju situaciju, pa su gosti poslije prekida u 57. minutu iz kornera duplirali prednost, kada je glavom pogodio Senesi. Samo pet minuta kasnije „Emirejts“ je proključao, kad je Arsenal golom u život vratio Parti. To je dalo krila domaćinu, koji je u 69. minutu izjednačio golom Bena Vajta. 

Opsjedali su potom domaći gol Bornmuta, a do trijumfa su došli u sedmom minutu nadoknade i to eurogolom Nelsona, momka koji je djete Arsenala. Primio je loptu na 16 metara i potom raspalio po lopti nakon čega je golman Neto bio nemoćan. Arsenal je još jednom pokazao šampionski duh i da se i te kako treba ozbiljno na njih računati u borbi za titulu!

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()