Ahmedhodžić nakon ispadanja napušta Sheffield

Poznata otkupna klauzula

13.05.2024. 19:09
  • Podijeli:
ahmedhodzic reuters-65623f18a8795.webp Foto: Reuters

Nogometaši Sheffield Uniteda su zvanično ispali iz Premiershipa, a povratak Oštrica u niži rang takmičenja vjerovatno će značiti i odlazak bh. reprezentativca Anela Ahmedhodžića.

Kako prenosi švedski portal Fotbolldirekt, Sheffield će naljeto napraviti rekonstrukciju tima, a jasno je da će nakon ispadanja teško zadržati najbolje igrače.

Ahmedhodžić ima otkupnu klauzulu od 20 miliona eura, a još u januaru se špekulisalo da je italijanski Napoli zainteresovan za usluge našeg nogometaša.

Fotbolldirekt tvrdi da većina stvari ukazuje će Anel napustiti Englesku i karijeru nastaviti van Otoka, što ne bi bilo prvo internacionalno iskustvo za njega.

Anel Ahmedhodžić rođen je 26. marta 1999. godine u Malmeu, gdje je i počeo karijeru. Prije dolaska u Sheffield igrao je u Bordeauxu, kratko i za danski Hobro, a nastupao je i za engleski Nottingham Forest.

Ove sezone je odigrao 31 utakmicu u Premiershipu i postigao dva gola.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()