Redovnom konzumacijom određenih namirnica, koje su prvenstveno bogate vitaminom C, ali i drugim vitaminima i mineralima važnima za jačanje imuniteta, možemo pomoći tijelu da bude otpornije
Iako ne postoji nijedna namirnica koja može potpuno osigurati našem tijelu da bude zaštićeno od potencijalnih virusa koji prijete, dijetetičari naglašavaju kako određena hrana ipak može ojačati imunitet.
Samim time bićemo mnogo manje podložni prehladama, koje su u punom jeku upravo u jesenskim mjesecima.
Redovnom konzumacijom određenih namirnica, koje su prvenstveno bogate vitaminom C, ali i drugim vitaminima i mineralima važnima za jačanje imuniteta, možemo pomoći tijelu da bude otpornije.
masna riba
agrumi
bijeli luk
đumbir
kurkuma
bobičasto voće
orašasti plodovi
brokula
paprika
špinat.
Svaka od ovih namirnica sadrži određene spojeve i nutritivne vrijednosti koji pomažu otpornosti našeg tijela, jačaju imunitet, ali i djeluju protivupalno.
To znači da, osim što ćemo biti manje podložni prehladi, takođe ćemo imati manji rizik od drugih stanja poput hroničnih bolesti, dijabetesa i nekih vrsta raka, tvrde dijetetičari, piše N1.
NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.