Trik sa rižom: Prirodan miris za ormare

Ovisno o količini vlage u prostoru, riža će ispuštati miris između četiri i šest mjeseci

20.08.2023. 07:15
  • Podijeli:
riza-pirinac-voda-shutterstock.jpg Foto: Shutterstock

Želite li neutralizirati neugodne mirise ili spriječiti njihovu pojavu, u ormar ili ladice stavite posudicu sa rižom u koju ste ukapali omiljeno eterično ulje.

Najučinkovitije u uklanjanju smrada je ulje limunske trave, a želite li samo da vam ormar suptilno zamiriše, tada posegnite za eteričnim uljem ružmarina, paprene metvice ili lavande. Evo kako to napraviti:

U staklenku stavite šolju do dvije riže. Dodajte deset do 20 kapi omiljenog eteričnog ulja. Poklopite pa dobro protresite da se ulje ravnomjerno rasporedi po zrncima.

Uklonite poklopac pa staklenku prekrijte gazom i učvrstite gumicom.

Ovaj način je puno bolji izbor od kupovnih mirisa za ormare prepunih hemikalija. Također, takvu staklenku punjenu mirisnom rižom možete staviti i u poneki ugao kuće, dnevni boravak ili kupatilo, kako bi prostor uvijek ugodno mirisao.

Kada primijetite da je miris slabiji, samo ponovno protresite staklenku.

Ovisno o količini vlage u prostoru, riža će ispuštati miris između četiri i šest mjeseci, prenosi 24sata, piše apartmenttherapy.com.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()