Ko će na megdan Srbiji: Portoriku srušio Italiju

Košarkaši Portorika pobijedili su Italiju rezultatom 80:69

05.07.2024. 10:54
  • Podijeli:
Italija Portoriko-64f45b279e392.webp Foto: AP Photo/Aaron Favila/Tanjug

Košarkaši Portorika pobijedili su Italiju rezultatom 80:69 u meču 3. kola grupe D2 olimpijskih kvalifikacija i tako je poslali na Litvaniju već u polufinalu.

Portoriko je ka prvoj pobjedi nad Italijom poslije 13 uzastopnih poraza u zvaničnim utakmicama predvodio Hoze Alvarado sa 29 poena, Džordž Kondit je dao 15, a Tremonte Voters 10. Danilo Galinari sa 14 i Niko Manion sa 11 poena su bili jedini dvocifreni u selekciji Đanmarka Poceka.

U polufinalu kvalifikacija u Portoriku domaćin će igrati protiv Meksika, a Litvanija protiv Italije. Pobjednik kvalifikacionog turnira u Portoriku će na Olimpijskim igrama u Parizu igrati u grupi C sa Srbijom, Sjedinjenim Američkim Državama i Južnim Sudanom, prenosi tanjug.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()