Probajte i uvjerite se
Peršun je neizostavan začin na našim prostorima, kako za juhe, tako i za mnoge druge stvari, a najbolji je kada je svjež.
Želite li produžiti svježinu ove biljke, a pritom ste i protiv smrzavanja, za vas imamo učinkovit i jednostavan način.
Ulijte vodu u posudu. Dodajte kašičicu sode bikarbone. Umočite peršun. Ovako čistite ovu biljku. Poprskajte ocat po dasci za rezanje i obrišite je krpom. Zatim nasjeckajte peršun. Na dno staklenke stavite papirnati ubrus i dodajte peršin.
Staklenku čuvati u frižideru. Možete ga tamo držati mjesec dana. Zahvaljujući ovom triku peršun će zadržati svoju aromu i okus, prenosi krstarica.com.
NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.