Svi bacamo pokvareno mlijeko, a nismo ni svjesni koliko je korisno

Saznajte kako ga pametno iskoristiti

08.06.2023. 06:15
  • Podijeli:
mleko_pixabay.jpg Foto: Pixabay

Pažljivo pogledajte boju pokvarenog mleka, ako je normalne boje, bijelo – još može da se koristi. Ako je promijenilo boju, bacite ga.

Dakle, počnimo sa prijedlozima.

Kalcijum u mlijeku može pomoći biljkama da brže rastu i štititi ih od truljenja.

Ako ste se pitali kojim vrstama biljaka najviše prija prihrana iz mlijeka, to su engleski bršljan, begonija i afrička ljubičica. Dobar je izbor za zaštitu povrća, poput tikvica i paradajza, posebno ako ga gajite u bašti.

Međutim ovo nije sve.

Mliječna kiselina je savršen način da pripremite odrezak ili biftek. Biftek prije termičke obrade može da odstoji u pokvarenom mlijeku.

Od pokvarenog mlijeka uvek možete da dobijete kajmak, a recepata je mnogo.

Mlijeko koje više nije za upotrebu u ishrani možete i koristiti kao kremu za lice. Izmasirajte svoje lice pokvarenim mlijekom, pa onda to isperite vodom. Rezultate ćete vidjeti jako brzo.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()