Ugostitelji pravdaju cijenu jagnjećeg pečenja: Dođu iz Njemačke i žale se da je skupo, a nije im skup otrov od 7 evra

Povećanje cijena ugostitelji pravdaju činjenicom da je pokupila proizvodnja pa je mnogo teže naći kvalitetnu janjetinu i da je nabavna cijena dosta porasla. Također, ističu da je poskupio i ugalj.

01.03.2024. 10:11
  • Podijeli:
jagnje ražanj shutterstock-64aab8236de52.webp Foto: Shutterstock

Domaće je domaće i kvalitet košta, ali pojedinci se žale da je pečenje skupo, a kreće se od 50-60 KM u Bosni i Hercegovini za kilogram janjetine.

Povećanje cijena ugostitelji pravdaju činjenicom da je pokupila proizvodnja pa je mnogo teže naći kvalitetnu janjetinu i da je nabavna cijena dosta porasla. Također, ističu da je poskupio i ugalj.

Jedan ugostitelj navodi da imaju slučaja gdje im pojedinci iz dijaspore dobace kako je to sve skupo, a nije mu skupa kutija cigareta koju je u Njemačkoj platio 7 eura, a to znači da on i supruga u dva dana ispuše kilu pečenja, piše krajina.ba.

-Bitno da smo mi skupi, a “otrov” mu jeftin, navodi jedan ugostitelj sa područja USK u Bosni i Hercegovini.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()