Specijalitet dana: Piletina s kačkavaljem i kikirikijem zapečena u rerni

Piletina je uvijek dobra ideja, a kikiriki daje egzotični momenat

19.04.2023. 17:50
  • Podijeli:
Piletina s kačkavaljem i kikirikijem 3-642eb393b5676.webp Foto: Instagram Printscreen / pecatzivota

Jednostavne stvari su najbolje i u gastronomiji. Nekoliko običnih sastojaka, malo začina i eto finog, vanredno dobrog obroka.

Piletina se puni kačkavaljem, začinjava senfom i potom kikikirikijem. Isprobajte je i imaćete osjećaj da jedete specijalitet u nekom restoranu.

Sastojci:

- 300 g pilećeg filea

- senf

- so

- aleva paprika

- 20 g kikirikija

Priprema:

Komad pilećeg filea (veći komad) dublje zasecite na četiri mjesta. Namažite ga senfom i začinite solju, tucanom paprikom, po želji.

Napunite piletinu kačkavaljem i čeri paradajzom.

Pospite je sa 15 g krupno mljevenog kikirikija i pecite u rerni na 160 stepeni oko 45 minuta. Vrijeme i temperaturu pečenja prilagoditi svojoj rerni.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()