Šarenilo na tanjiru: Pileće šnicle sa dinstanom šargarepom

Ručak gotov za tili čas

04.04.2023. 12:46
  • Podijeli:
Pileće šnicle 1-6421583541941.webp Foto: Youtube Printscreen / Jelajelena Petrovic

Šargarepa i bijelo meso savršen su spoj. Ukoliko sumnjate u to, eto još jednog razloga da pripremite ovaj recept.

Sastojci

- 1/2 kg šargarepe
- 2 veze mladog crnog luka
- 1 veza bijelog luka
- 1 crvena paprika
- so
- biber
- bijeli luk
- ulje maslinovo

Priprema

Na ulju propržiti sjeckn mladi crni luk, pa dodati sjeckan bijeli lik i papriku.

Kad se izdinsta ubaciti na kolutove šargarepu. Dodati malo vode i dinstati da omekne oko 20 min. Posloliti, pobiberiti i dodati peršunov list.

Meso isjeći na šnicle, pa ga izlupati i posoliti. Premazati sa senfom, pobiberiti i posuti bijelim lukom i dodati 2 kašike soja sosa i maslinovog ulja malo i sve izjednačiti.

Pokriti i ostaviti da odstoji bar 30 min. Peći na suvom tiganju ili roštilju. Pred kraj posuti sitno sjeckanim bijelim lukom. 

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()