Ručak gotov za 12 minuta: Spremite slasne korpice od krompira

Jelo kojim ćete omađijati goste

27.03.2023. 17:07
  • Podijeli:
Zapečeni krompir (1)-63fde1021d08a.webp Foto: Pixabay

Recept koji vam donosimo može se dopunjavati i uključivati raznovrsne nadljeve. Možete sa njim eksperimentisati dokle god hoćete, osnova je uvijek ista.

Za pripremu jela neće vam biti potrebno više od 12 minuta.  

Sastojci

  • 3 veća krompira
  • 6 šnita slanine
  • 100 g čedar sira
  • 6 jaja
  • 2 kašike seckanog luka

Priprema

Oljuštite krompir, a zatim isjecite svaki na pola po širini. Ukoliko imate mlad krompir, ne morate da ga ljuštite. Izdubite ga sa šire strane, a sa suprotne strane, izravnajte tako da izdubljena korpica može da stoji. 

Pazite da ne probušite dno korpice. Kako koji izdubite stavite u vodu da ne promijeni boju. Ocedite i ređajte korpice po plehu sa otvorom nadole. 

Oko svakog izdubljenog krompira obmotajte komad slanine i fiksirajte je čačkalicom. Pecite 45 minuta na 200 stepeni dok slanina ne postane hrskava. 

Kad se malo ohladi, na dno krompira stavite čedar pa odozgo po jaje u svaku korpicu. 

Odozgo pospite lukom i pecite 6 do 12 minuta na 180 stepeni.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()