Sarajevo: Taksista koji je jučer učestvovao u nesreći imao 1,47 promila alkohola u krvi

Bunio se zbog privođenja

05.07.2024. 13:22
  • Podijeli:
taxi-taksi-pixabay.jpg Foto: Pixabay

Taksista koji je jučer učestvovao u saobraćajnoj nesreći kod Historijskog muzeja u Sarajevu imao je 1,47 promila alkohola u krvi.

U izvještaju MUP-a KS se navodi da je taksista inicijala B. D. (45) koji je upravljao vozilom "VW Golf VI" udario u električni romobil "Segway" kojim je upravljao E. Dž. (58), a koji je zadobio teže tjelesne povrede.

Povrijeđenom muškarcu je ukazana pomoć na KUM-u UKC u Sarajevu, a na Klinici za ortopediju i traumatologiju je zadržan na daljem liječenju.

"Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Izvršenim alkotestiranjem kod vozača B. D. utvrđeno je prisustvo 1,47 promila alkohola u organizmu", navode iz MUP-a KS.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela "Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja", "Ugrožavanje javnog saobraćaja" i "Ugrožavanje javnog saobraćaja usljed omamljenosti" 45-godišnjak je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Također, osumnjičeni je narušio javni red i mir naročito drskim ponašanjem, odnosno glasnom vikom i galamom, čime je počinio prekršaj iz člana 8. stav 2. tačka a. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()