Ručak dana: Piletina u sosu od kačkavalja

Ovo jelo odlično je uz salatu

22.04.2023. 09:35
  • Podijeli:
Piletina  (1)-643e8da89bd73.webp Foto: Pixabay

Najbolji recept za piletinu sa susamom u kremastom sosu.

Sastojci:

– 400 g pilećeg mesa

– 3 kašike brašna

– 1 kašika susama

– so, biber

– 30 g maslaca

– malo maslinovog ulja

– 150 ml mlieka

– 50 g kačkavalja

– suvi biljni začin

– peršun

Priprema:

Pileće meso isjeći na manje kocke, pa ga odmah pomiješati sa suvim biljnim začinom, biberom, brašnom i susamom.

Zagrejati maslac i ulje, pa staviti piletinu i pržiti par minuta uz konstantno mješanje.

Kad se piletina lijepo isprži dodati mleko, peršun i pustiti par minuta da se kuva.

Zatim dodati rendani sir i kad se istopi skloniti sa šporeta.

Ovo jelo odlično je uz salatu, a možete ga koristiti i za pravljenje sendviča ili jesti uz krompir pire.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()