Recept za najslasnije američke palačinke

Sočne i spužvaste, tope se u ustima

24.01.2023. 06:30
  • Podijeli:
amerike-palacinke-pixabay.jpg

Recept za baznu smjesu pomoću koje možete pripremiti najslasnije američke palačinke je tu!  

Američke se palačinke od naših razlikuju ponajprije po debljini i veličini. 

Kada se ispeku, one su debele oko pola centimetra. Dok su još vruće premazuju se s malo maslaca, slažu jedna na drugu, a onda se, klasično američki, preliju javorovim sirupom. 

Na takav način ostaju sočne, spužvaste i tope se u ustima.  Javorov sirup može se zamijeniti medom, a popularne su i američke palačinke s omiljenim čokoladnim namazima, domaćim karamelom ili voćem.

 Sastojci: 

200 g brašna 1 paketić praška za pecivo 1 kaškica soli 1 kaškica šećera 250 ml mlijeka 1 jaje 3 kašikežlice otopljenog maslaca. 

Priprema: 

U posudi najprije  pomiješati brašno, prašak za pecivo, so i šećer. U sredini napravi rupu pa dodati mlijeko, jaje i otopljeni maslac. Miješati dok ne dobijete gustu smjesu. Ako je potrebno, dodajte još mlijeka ili brašna. Kockicom maslaca premažite zagrijanu tavu pa na njoj pecite manje i deblje palačinke. Pecite dok ne poprime zlatnu boju sa svake strane, minutu do dvije.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()