Hoćete li zadovoljiti ljubitelje krompirovih kolača i fritula ostaje za vidjeti, ali posluženi sa sirom, salamom i kiselim krastavcima, ovi krompirovi kolačići su vrlo ukusni.
Priprema 10 min
Kuhanje 15 min
Čini oko 16
3 velika višenamjenska bijela krompira (oko 1 kg)
2 kašike glatkog brašna
So i biber
Maslinovo ulje , za prženje
Salama, sir i kiseli krastavci , za posluživanje
Krompir ogulite i naribajte na krupnije rupice ribaljke, najbolje one koja stvara grubu kašu, a ne definisane krhotine. Ocijedite višak vode najbolje što možete.
U zdjeli pomiješajte naribani krompir s brašnom, soli i biberom.
Zagrijte malo ulja u tavi koja se ne lijepi.
Jednu punu kašiku smjese od krompira dizati u tavu, kašikom lagano poravnati vrh i ostaviti da se prži. Lopaticom podignite ugao kako biste provjerili je li donja strana zlatna, zatim okrenite i pržite s druge strane, piše Guardian.
Podignite na tanjir obložen kuhinjskim ubrusom da se upije, a zatim prebacite na tanjir. Pospite solju i poslužite odmah uz kriške sira, salame i kiselih krastavaca.
NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.