Otkrijte da li su jabuke prskane: Iskusne domaćice otkrivaju kako

Jabuke možemo jesti u raznim pitama, kolačima ili kao užinu, ali moramo da prepoznamo koje su prskane, a koje nisu

04.08.2022. 13:45
  • Podijeli:
jabuka-dijeta-pixabay.jpg

Ljudi koji žive u gradovima obično nisu u mogućnosti da nabave neprskane jabuke. S druge strane, jabuke koje kupujemo u prodavnicama često su obložene slojem voska.

Proizvođači to rade kako bi voće duže bilo upotrebljivo, ali mnogo ljudi je zapanjeno količinom voska koja se na jabukama nalazi, naročito kada se uzme u obzir da većina uopšte nije ni svjesna ovog načina čuvanja voća prilikom skladištenja.

Kako biste provjerili kakve su jabuke koje kupujete, primijenite jednostavan trik – preko par jabuka prelijte dosta ključale vode.

Ostavite ih da odstoje – ukoliko su prekrivene voskom, to će se i pokazati na njihovoj površini, u vidu bijelih mrlja.

Kako biste odstranili vosak, biće vam potrebna soda bikarbona, sok od limuna i mlaka voda. Pomiješajte sastojke, zatim u smjesu potopite četkicu za zube i jabuke dobro istrljajte.

Na ovaj način garantovano ćete ukloniti sve otrove i prljaštinu, a jabuke slobodno jedite neoljuštene, jer se upravo u njihovoj kori nalazi veliki broj vitamina i minerala.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()