Odlična jesenja slastica: Kolač od bundeve

Bundeva je rezervirana i za slatke delicije,

29.09.2023. 07:00
  • Podijeli:
jesenji_kolač_bundeva_instagram 1-6512c456a1668.webp Foto: Instagram

Ova poslastica može stajati nekoliko dana na otvorenom, ali dobro poklopljena. Okus je pravi jesenski, a oduševit će sve ljubitelje bundeve i slatkih delicija.

Bundeva je rezervirana i za slatke delicije, a za ovaj kolač trebat će vam sljedeći sastojci:

Četiri velika jaja,
250 grama pirea od pečene bundeve,
220 grama šećera,
250 ml ulja,
260 grama brašna,
Dvijekaškicee cimeta,
Jedna kašikice soli,
Dvije kašikice praška za pecivo,
Četiri kašike muscovado šećera i
Dvije velike kašike cimeta.

Priprema:

Bundevu narežite na kriške, stavite na papir za pečenje i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva na 20 minuta, odnosno dok ne postane mekana. Kad je pečena, bundevu ohladite, ogulite i napravite pire.

U posudu stavite jaja, šećer, pire od bundeve i ulje te promiješate pjenjačom dok se sastojci ne sjedine. U drugu posudu stavite brašno, cimet, sol i prašak za pecivo te promiješajte. Sjedinite dvije smjese i stavite peći na 180 stupnjeva oko 25 minuta.

U sjeckalicu stavite muscovado šećer i dvije žličice cimeta te promiksajte dok se sve ne pretvori u neku vrstu šećera u prahu. Dobivenu smjesu posipajte po vrućem kolaču.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()