Mnogi je ne znaju: Koja je razlika između margarina i maslaca?

Pravi se od mlijeka ili umućene pavlake. Ima visok sadržaj zasićenih masti ali i vitamine A i E.

24.03.2024. 19:54
  • Podijeli:
maslac puter margarin pixabay-6499756001ded.webp Foto: Pixabay

Maslac je prirodnog porijekla i sadrži najmanje 80 posto mliječne masti.

Pravi se od mlijeka ili umućene pavlake. Ima visok sadržaj zasićenih masti ali i vitamine A i E.

Margarin

Mliječni proizvod napravljen od biljnih masti. nastaje industrijskim procesom hidrogenizacije biljnih ulja. Ono što je loša strana ovog procesa je nastajanje transmasne kiseline koje štetno utiču i na krvne sudove. Pogodan je zbog niže cijene, manje kalorija i tečnije strukture. Za mazanje na hljeb npr pogodniji je margarin dok je za prženje bolji maslac, prenosi Alo.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()