Lagani recept za ručak: Piletina u sosu sa bosiljkom

Služite sa testeninom ili pirinčem

21.03.2023. 14:12
  • Podijeli:
Piletina (2)-63ff4d81537e4.webp Foto: Pixabay

Treba iskoristiti začine koje daju lijepu aromu obroku. Danas vam predlažemo ukusan recept i vjerujemo da ćete mu se vraćati stalno.

Sastojci

  • 1 pileće grudi
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 2 grančice svežeg bosiljka
  • 2 šake oraha
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena bijelog luka

Priprema

Pileće grudi isjecite u šnicle i posolite. Stavite u veći tiganj i pržite dok ne porumeni.

U blender stavite ostatak sastojaka (ispod piletine). Izblendirajte.

Kada je piletina pržena, dodajte joj sos i ostavite na ugašenoj ringli da se malo zagrije sa mesom. 

Služite sa tjesteninom, pirinčem, ili samo sa salatom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()