Krem čorba sa parmezanom: Okrijepiće vas očas posla

Ukus Italije u vrućem tanjiru

07.07.2023. 06:00
  • Podijeli:
Krem čorba  (2)-641c5b53b2d6b.webp Foto: Pixabay

Donosimo recept za malo drugačiju čorbu koja će vas okrijepiti i probuditi sva vaša čula.

Potrebno je

- 3 kuvana krompira

- 50 g margarina

- 20 g brašna

- 700 ml mlijeka

- 9 čenova bijelog luka

- 30 g parmezana

- so, biber

- muskatni orah

- malo ulja

Priprema

U šerpi na umjerenoj temperaturi otopite margarin, zatim dodajte brašno i miješajte otprilike jedan minut, dok se ne zgusne, ali bez grudvica.

Sipajte mlijeko, miješajte dok smjesa ne počne da ključa. Sklonite sa ringle, začinite po ukusu, dodajte krompir i bijeli luk prethodno propržen na malo ulja i ručnim blenderom sve ispasirajte. 

Na kraju dodajte rendani parmezan i promiješajte. Čorba će biti izuzetno gusta, pa ukoliko želite rjeđu dodajte još mlijeka. 

Služite dok je topla.

 

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()