Kako najlakše odlediti mljeveno meso

Što je pakovanje mljevenog mesom ravnije i tanje, to će se meso brže odlediti kad ga izvadite iz zamrzivača

18.01.2024. 18:20
  • Podijeli:
Mleveno meso (1)-63f770bc5ecef.webp Foto: ixabay

Koliko puta vam se desilo da poželite da napravite ćufte, sarmu, punjenu papriku ili musaku, a nemate vremena da sačekate da se meso odledi?

Kad unapred znate da ćete pripremati jelo sa mljevenim mesom, najsigurniji način je da ga izvadite bar 12 sati ranije iz zamrzivača i držite u frižideru do pripreme kako bi proces odleđivanja bio što bezbjedniji.

Onda kad baš žurite, spuštanje vodootporne kese sa mesom u posudu sa hladnom vodom takođe može da bude jedno od rješenja.

Konačno, i odleđivanje u mikrotalasnoj pećnici na 50 odsto snage dva-tri minuta je sistem kom domaćice ponekad pribjegavaju.

Ali, u svim navedenim situacijama meso će se brže razlediti ukoliko ste ga pravilno spakovali prije spuštanja u zamrzivač..

Da bi se mljeveno meso brzo i bezbjedno odledilo, neophodno je da ga stavite u vodonepropusnu kesicu i da ga, što je moguće više, izravnate preko nego što ga zamrznete.

Što je pakovanje mljevenog mesom ravnije i tanje, to će se meso brže odlediti kad ga izvadite iz zamrzivača.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()