Jugoslovenski recept za ladnjaču – pravi se jednostavno, a svi sastojci su jeftini

Pita ladnjača se nekada u pravila u Jugoslaviji i bila jedna od omiljenih obroka. S obzirom na to da su svi potrebni sastojci jako jeftini, ova pita će biti jedan od vaših omiljenih izbora.

12.10.2022. 07:15
  • Podijeli:
pita-1665491974102.webp Foto: Pixabay / Ilustracija

Sastojci:
 

  • 5 jaja
  • 1 kašičica soli
  • 500 ml mlijeka (može i kisela voda)
  • 20 kašika brašna
  • 6 kašika ulja

 

Priprema:
 

  • U jednoj posudi umutite jaja, dodajte so, mlijeko i brašno, pa sve to izmješajte mikserom. Tepsiju nauljite sa dvije kašike ulja i dobijenu smjesu razlijte po tepsiji. Preostalo ulje sipajte preko smjese i pecite sve na 200 stepeni oko pola sata.

 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()