Evo kako da vam maslac duže traje!

Više načina da zamrznete maslac

22.09.2023. 16:22
  • Podijeli:
maslac puter margarin pixabay-6499756001ded.webp Foto: Pixabay

Maslac se nalazi u gotovo svakom receptu za pečenje kolača, slastica i raznih tijesta (a i u mnogim drugim receptima također), pa ako ste ljubitelj pekarstva, dobro ga je uvijek imati pri ruci. Ali, možete li zamrznuti maslac? Kako se ispostavilo, maslac se itekako može zamrznuti i može se držati u zamrzivaču do trenutka u kojem vam zatreba. Saznajte kako zamrznuti, odmrznuti i koristiti maslac da vam više nikada ne ponestane.

Možete li zamrznuti cijeli blok maslaca?

Da, možete zamrznuti blok maslaca. Najlakši način da to učinite je da maslac ostavite u originalnom pakiranju. Ako planirate zamrzavati maslac na dulje vrijeme ili ako ste već uklonili njegovo originalno pakiranje, svakako ga zamotajte u plastičnu foliju. Za dodatnu sigurnost, pohranite zamotani maslac u hermetički zatvorenu posudu za skladištenje hrane, poput dobro zatvorene vrećice, i prebacite ga u zamrzivač.

Možete li zamrznuti kockice maslaca?
Da, možete zamrznuti kockice maslaca i to dobro funkcionira sve dok maslac čvrsto zamotate. Evo kako to učiniti:

Maslac izrezan na kockice poredajte na plastičnu foliju i zamotajte

Zamotani maslac spremite u hermetički zatvorenu posudu, poput dobro zatvorene vrećice, i prebacite u zamrzivač.
 

Koliko dugo traje smrznuti maslac?

Smrznuti maslac traje do šest mjeseci ako se pravilno čuva u zamrzivaču. Nakon te točke, kvaliteta maslaca može se početi pogoršavati, piše Novi list.

Kako otopiti smrznuti maslac?

Za odmrzavanje smrznutog maslaca, ostavite ga u hladnjaku preko noći ili na sobnoj temperaturi na pultu nekoliko sati. Ako vam je potrebno da se maslac brže otopi, narežite ga na sitne komadiće ili naribajte pomoću ribeža.

Kako koristiti smrznuti maslac?

U nekim receptima za peciva hladni maslac pomaže u osiguravanju savršeno nježne, ljuskaste teksture. Ako želite koristiti smrznuti maslac za neka tijesta, naribajte ga s velikim rupama ribeža.

Ako vam je potreban otopljeni maslac za recept, možete otopiti smrznuti maslac odmah iz smrznutog stanja, bilo u tavi za umake ili u mikrovalnoj pećnici.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()