Da li ste probali posoliti lubenicu: Mnogi kažu da je tako još slađa

Probala sam i bio je u pravu, zaista je bolja posoljena, ispričala je Nicole Weston, slastičarka iz Los Angelesa

17.06.2023. 06:20
  • Podijeli:
lubenica-pixabay.jpg

Možete upotrebljavati bilo koji vrstu soli, uključujući kuhinjsku, ali ja radije koristim krupniju morsku ili košer sol, jer daje veći slano-slatki kontrast, ispričala je slastičarka iz Los Angelesa, piše bakingbites.com.

Priznajem, bila sam skeptična kada sam prvi put imala posoljenu krišku lubenice u rukama. U to vrijeme moj prijatelj je inzistirao da to moram probati tvrdeći da je tako još slađa.

Probala sam i bio je u pravu, zaista je bolja posoljena, ispričala je Nicole Weston, slastičarka iz Los Angelesa nakon što je odlučila uništiti sve predrasude u svojoj glavi i probati tu kombinaciju.

“So čini lubenicu slađom jer kreira slano slatki kontrast i tako omogućava da slatkoća još više dođe do izražaja. Lubenica obično ima suptilnu slatkoću zbog toga što je puna vode, za razliku od jagoda i drugog voća, koje ima koncentriraniji, intenzivan okus. So, također, potiče proizvodnju sline što lubenicu čini još sočnijom”, pojasnila je.

“Trik za uspjeh je staviti vrlo malo soli, odnosno raspršiti to ravnomjerno po cijelom komadu lubenice. Ako stavite previše soli, “ubit” ćete njezinu slatkoću i morat ćete posegnuti za novim komadom”, dodala je.

“Možete upotrebljavati bilo koji vrstu soli, uključujući kuhinjsku, ali ja radije koristim krupniju morsku ili košer sol. Kuhinjsku sol je lakše raspršiti po lubenici, no krupna morska sol daje veći slano-slatki kontrast dok je u isto vrijeme potrebna manja količina. Također, lubenica odlično ide uz feta sir, ima sličan učinak”, otkrila je ova slastičarka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()