Portparol demantovao navode: Karlson nije dobio intervju sa Zelenskim

Karlson je na društvenim mrežama objavio da je "izgleda" dobio intervju sa Zelenskim.

04.07.2024. 18:14
  • Podijeli:
volodimir zelenski, 16 jun 2024 - foto Alessandro della Valle Keystone via AP Tanjug (2)-666f051d7a571.webp Foto: Alessandro della Valle/Keystone via AP/Tanjug

Portparol ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog demantovao je danas da je dogovoren intervju američkog novinara Takera Karlsona sa Zelenskim.

Američki novinar, koji je dospio u žižu svjetske javnosti kada je u februaru u Moskvi intervjuisao predsjednika Rusije Vladimira Putina, prethodno je najavio intervju s ukrajinskim predsjednikom.

"Gospodin Taker Karlson bi trebalo da pažljivije provjeri svoje izvore iz FSB. Predsjednik Ukrajine ima potpuno drugačiji raspored, a Takera Karlsona nema u njemu", rekao je portparol predsjednika Ukrajine Sergej Nikiforov, objavio je Ukrinform, a prenosi Tanjug.

Karlson je na društvenim mrežama objavio da je "izgleda" dobio intervju sa Zelenskim.

"Izgleda da smo dobili intervju sa Zelenskim. Pokušavali smo dvije godine, i naročito intenzivno poslije intervjua s Putinom u februaru. Poenta je da se Amerikancima daju preko potrebne informacije o sukobu koji u potpunosti preoblikuje poziciju njihove zemlje u svijetu. Nadamo se da (intervju) uskoro stiže", napisao je Karlson na Iksu.

Karlson je prvi zapadni novinar koji je intervjuisao ruskog predsjednika od početka ruske vojne operacije u Ukrajini, u februaru 2022. Tokom dvočasovnog intervjua objavljenog u noći 9. februara, a koji je imao više od 170 miliona pregleda na društvenoj mreži Iks i više od 10 miliona na Jutjubu, Putin je, između ostalog, rekao da Rusija neće napasti NATO, posebno Poljsku, Letoniju i druge baltičke zemlje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()