Uživajte u fantastičnom ukusu
Laka i jednostavana priprema zapečene tjestenine sa mesom i sirom. Duh Italije može se naći na vašoj trpezi uz vrlo malo truda, a nisu ni potrebne naročite kulinarske vještine.
- 300 gr tjestenine po izboru
- 300 gr mljevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- soli i bibera, malo ulja
- 200 gr sira
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 jaja
- 100 ml mlijeka
- 3 kašike rendanog kačkavalja
Luk isjeckati, pa ga propržiti na ulju, dodati mljeveno meso i dinstati 15 min. Dodati soli i bibera.
Tjesteninu obariti, pa iscijediti. Dodati mlj. meso. U činiju razbiti jaja, dodati sir, mlijeko pavlaku i kačkavalj. Pleh podmazati uljem, pa sipati tjesteninu sa mesom. Odozgo izliti jaja i protresti terpsiju da padne između tjestenine pavlake.
Odozgo možete dodati još malo rendanog kačkavalja. Peći oko 45 min. da ispari tečnost i lijepo se zapeče. Uživajte u fantastičnom ukusu.
NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.