Festival kulture "Slovo Gorčina" raspisao konkurs za nagradu "Mak Dizdar"

"Rukopisi koji se šalju trebaju predstavljati dosljednu cjelinu, pogodnu za objavljivanje kao samostalne zbirke pjesama. Izuzev navedenog, obim zbirke nije relevantan kriterij", pojašnjeno je u saopštenju

12.05.2024. 17:13
  • Podijeli:
Mehmedalija Mak Dizdar_foto_FB Cropped-652e692cd7410.webp Foto: Facebook

Festival kulture "Slovo Gorčina" raspisao je konkurs/natječaj za dodjelu književne nagrade "Mak Dizdar" za prvu neobjavljenu zbirku poezije mladom pjesniku ili pjesnikinji u 2024. godini.

Kako je navedeno u saopštenju Upravnog odbora festivala, ovaj konkurs otvoren je za sve autore i autorke koji imaju do 35 godina u trenutku objave konkursa, a pišu na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku i još nisu objavili zbirku pjesama.

"Rukopisi koji se šalju trebaju predstavljati dosljednu cjelinu, pogodnu za objavljivanje kao samostalne zbirke pjesama. Izuzev navedenog, obim zbirke nije relevantan kriterij", pojašnjeno je u saopštenju.

Rukopisi se dostavljaju isključivo elektronskim putem, u PDF formatu, putem obrasca objavljenog na web stranici: https://prijave.slovogorcina.ba/konkurs/, a pored rukopisa, u obrazac se unose osobni i kontakt podaci autora ili autorice.

"Važno je napomenuti da osobni podaci ne smiju biti navedeni u samom rukopisu.  Ako se takvi podaci pronađu u rukopisu, prijava će biti automatski diskvalificirana. Potvrda uspješne prijave bit će poslana na e-mail adresu autora (molimo provjerite sve mape sandučića). Rok za slanje rukopisa je 8. juni/lipanj 2024. godine", navedeno je dalje.

Pobjednike će odabrati stručni tročlani žiri imenovan od strane Upravnog odbora, a članovi žirija neće imati pristup osobnim podacima autora ili autorice.

Proglašenje pobjednika konkursa i dodjela nagrade "Mak Dizdar" održaće se 26. jula/srpnja u sklopu festivala, a autori najboljih 10 rukopisa biće pozvani kao gosti festivala te će učestvovati u raznim književnim i drugim programima festivala.

"Prva nagrada festivla izbosi 500 evra, statueta Gorčina i objavljivanje nagrađene zbirke pjesama u partnerstvu za izdavačkom kućom 'Buybook' iz Sarajeva, druga nagrada 250, a treća nagrda 150 evra", zaključeno je u saopštenju, koje prenose "Nezavisne".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()