Zvaničnici Republike Srpske položili vijence na Trgu palih boraca NOR-a

Vijence su položili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, premijer RS Radovan Višković, predsjednik NSRS Nenad Stevandić

08.01.2024. 11:34
  • Podijeli:
polaganje vijenci banjaluka una (6)-659bd8af00d05.webp Foto: UNA

Najviši zvaničnici Republike Srpske položili su vijence na Trgu palih boraca NOR-a u Banjaluci u okviru obilježavanja Dana Republike Srpske – 9. januara, dana koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Vijence su položili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, premijer RS Radovan Višković, predsjednik NSRS Nenad Stevandić.

Na Trgu palih boraca NOR-a u Banjaluci cvijeće su položili predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH, delegacija Vijeća naroda Republike Srpske, delegacija Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, generalni konzul Srbije u Banjaluci Miloš Vujić, kao i delegacija Saveza gradova i opština Republike Srpske.

Cvijeće su položili i delegacije SUBNOR-a, Boračke organizacije Republike Srpske i organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, te porodice poginulih boraca.

Milorad Dodik je rekao da su odlučni da očuvaju stabilnost i mir.

"Danas Republika Srpska pokazuje sposobnost da može da upravlja i egzistira u otežanim okolnostima u kojima se vodi hibridni rat protiv Republike Srpske od pojedinih zapadnih zemalja. Mi smo odlučni da očuvamo stabilnost i mir", kazao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović je rekla da je ovo praznik mira i slobode.

"Želimo našim građanima da poželimo mirnu i stabilnu Republiku Srpsku, uz obećanje da ćemo raditi da ona takva i bude u budućnosti", navela je.

Nenad Stevandić je rekao da je svaka mržnja neustavna.

"Ljubav kojom mi obasipamo Republiku Srpsku je uvijek ustavna, kao što je svaka mržnja neustavna. I što ima zla to se urotilo protiv 9. januara, ali naša ljubav će to da izdrži", istakao je.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković je naveo da niko ne može promijeniti ovaj datum.

"Ne može se nekim dekretom mijenjati dan rođenja ni pojedinca ni Republike Srpske. Ona je stvorena 9.januara i mi ćemo slaviti rođendan dok postoji, a ja sam siguran da će ona vječno biti na braniku da spasi srpski narod na ovim prostorima", poručio je.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()