Za petak najavljene padavine i vjetar koji bi konačno mogao "rastjerati" maglu i pročistiti zrak

Konačno će Sarajlije prodisati

21.12.2023. 09:17
  • Podijeli:
kiša, sneg, zima. šuma, hladno, vreme pixabay-655fe06cd504a.webp Foto: Pixabay

Bh. meteorolozi za naredne dane najavljuju blagu promjenu vremena koja će donijeti padavine, ali i vjetar te se tako očekuje da bi kotline konačno mogle "prodisati" nakon nekoliko kriznih dana po pitanju zagađenja vazduha.

Što se tiče temperatura, iznadprosječno toplo vrijeme nas očekuje i u narednom periodu, najmanje do 27. decembra.

Ipak, u narednim danima prognozira se smjena sunca i oblaka uz lokalno padavine koje neće biti obilne. Povremene i lokalne padavine se u narednim danima očekuju uglavnom u sjevernim, sjeveroistočnim, centralnim i istočnim dijelovima Bosne.

Kako javljaju meteorolozi sa BHmeteo.ba, najviše padavina najavljeno je za petak (22.12.), a tek manje u toku četvrtka (21.12.) i subote (23.12.) kada će ih biti samo rijetko i kratkotrajno.

"Najmanje padavina u zapadnim i južnim dijelovima zemlje gdje će mnoga mjesta ostati suha ili uz samo malo padavina. Kiša, na planinama susnježica i snijeg", prognoziraju meteorolozi.

Ono što je, možda, najbolja vijest jeste to da će u petak i subotu biti lokalno umjerenog vjetra, uglavnom južnog smjera,l što znači da bi kotline tada većinom malo "prodisale".

Međutim, već od nedjelje( 24.12.) očekuje se stabilnije vrijeme posvuda i pretežno sunčano što dalje stvara uslove za slabljenje vjetra pa bi se tako i zagađenje ali i magla vraćali u kotline.

Dnevne temperature u četvrtak i petak većinom između 6 i 13°C, od subote između 10 i 15, lokalno do oko 18°C. Po kotlinama sa dugotrajnom maglom hladnije. Jutra prohladna, lokalno uz mraz.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()