Woman.Comm Club postaje regionalni

Platforma za umrežavanje žena

10.03.2023. 14:59
  • Podijeli:
Woman.Comm 22-640b37727d25a.webp Foto: Woman.Comm

Woman.Comm Club, osnovan u Sarajevu prošle godine, postao je regionalna platforma za umrežavanje žena u komunikacijskog industriji.

Osnivačica Woman.Comm kluba Irena Miličević Vukoja ističe kako je ideja platforme od samog početka da okupi i predstavi uspješne žene iz ove oblasti.

“Dok se u svijetu vodi žestoka borba za ravnopravnost žena u komunikacijskoj industriji jer je to još uvijek Mad Men industrija, u Adriatic regiji, žene su potpuno ravnopravne i slobodno mogu reći vladaju ovom industrijom.”

Klub je u protekloj godini organizirao niz događaja za članice u BiH, a regionalna konferencija okupila je brojne stručnjake iz komunikacijske industrije te postavila ljestvicu visoko kada je u pitanju ova oblast.

“Trenutno imamo više od 250 članica iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije, a kako bi se ideja Woman.Comm proširila, klub će imati svoje ambasadorice i u zemljama regije”, naglašava Miličević Vukoja te dodaje kako su zadovoljni reakcijama na tržištu. “Naše ambasadorice u regiji su Manuela Šola i Marina Bolanča u Hrvatskoj, Lenja Faraguna u Slovenij i Danica Stević u Srbiji, dok smo u razgovoru sa još nekim poznatim imenima komunikacijske industrije. “

Ambasadorice će aktivno raditi na lokalnoj mreži i biti podrška u promociji misije i vizije Woman.Comm Club te će biti uključene u savjetodavno i strateško planiranje godišnje Woman.Comm konferencije koja će se održati u oktobru ove godine.

Jedan od prvih koraka aktivnog širenja mreže u Adriatic regiji bio je potpisivanje ugovora sa HURA-om (Hrvatska Udruga društava za tržišno komuniciranje) krajem prošle godine , a u ovoj godini cilj nam je ostvariti suradnju sa drugim udruženjima kako bi se misija i vizija kluba brže širila na regiju.

Kroz svoju globalnu mrežu članica klub nudi korisne alate za edukaciju i razvoj karijere u komunikacijskoj industriji ali i druženje kroz niz aktivnosti u vidu radionica i sportskih događaja.

Pridruživanjem Woman.Comm-u, članice imaju priliku da grade međusobne veze, pronađu nove prilike, surađuju sa drugim članicama te će imati pristup različitim edukacijskim programima. Kao novitet u ovoj godini najavljujemo WOMAN.COMM RISING STAR Akademiju koju pokrećemo u maju ove godine. Cilj Akademije je umrežavanje i prenos znanja mentorica iz kluba prema mlađim članicama a i studenticama u cijeloj regiji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()