Upaljen žuti meteolaram u ovom dijelu BiH

Po prognozi AccuWeathera, očekuje se da će se vjetar smiriti do 18 sati

12.12.2023. 17:07
  • Podijeli:
vjetar_anadolija 22-641181a58740d.webp Foto: Anadolija

Na snazi je žuti meteoalarm zbog najavljenih jačih udara vjetra, evidentirano je na stranici AccuWeather.

Upozorenje koje je izdato zbog najavljenih udara vjetra između 40 i 60 kilometara na sat na snazi je danas, 12. decembra, od 12 sati.

Žuti meteoalarm upaljen je za centralni dio Bosne i Hercegovine, a podrazumijeva dijelove Srednjebosanskog, Zeničko-dobojskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona i kantona Sarajevo.

Po prognozi AccuWeathera, očekuje se da će se vjetar smiriti do 18 sati.

Podsjećamo, u Bosni i Hercegovini danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje prije podne lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 7 do 13 °C.

Upaljen žuti meteoalarmFoto: Prtscr/Accuweather: Upaljen žuti meteoalarm
Objavljena je prognoza do subote:

U srijedu 13.12.2023., pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Tokom noći kiša širom zemlje. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Tokom noći u Bosni vjetar mijenja smjera na sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 13, a dnevna 12 do 18 °C.

U četvrtak 14.12.2023., oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Tokom poslijepodneva u Hercegovini prestanak padavina. Vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 6 do 10, na jugu do 13 °C.

U petak 15.12.2023., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. U nizinama centralne, istočne i zapadne Bosne povremeno sa slabom kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa slabim snijegom. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do pojačana bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 4, na jugu do 8, a dnevna od 2 do 6, na jugu od 8 do 12 °C.

U subotu 16.12.2023., u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. U nizinama centralne i istočne Bosne povremeno sa slabom kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa slabim snijegom. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do pojačana bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 2, na jugu do 5, a dnevna od 0 do 6, na jugu do 12 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()