Promjena vremena u BiH: Uskoro se očekuje sezona padavina i zahlađenje

Dolazi prava jesen

09.10.2023. 12:50
  • Podijeli:
vladimir šporičić tanjug pljusak kiša-647593b36f4a2.webp Foto: Tanjug / Vladimir Šporičić

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za narednih 15 dana te je najavio promjene vremeskih uslova u Bosni i Hercegovini.

Nakon stabilnog i sunčanog vikenda, i u većem dijelu sedmice ispred nas neće biti većih promjena vremena. U jutarnjim satima u Bosni je moguća magla ili niska oblačnost, a tokom dana uglavnom pretežno sunčano uz promjenjivu naoblaku. Povećana vlaga u utorak, 10. oktobra, uslovit će manje nestabilnosti u atmosferi. Tokom dana mogući su kraći lokalni pljuskovi u istočnim, centralnim i zapadnim područjima zemlje.

Minimalne temperature zraka varirat će od 11 do 16 stepeni u Bosni, na jugu zemlje do 18 stepeni celzijusa. Najveće dnevne vrijednosti temperatura bit će u rasponu od 20 do 26 stepeni u Bosni, u Hercegovini do 30 stepeni.

U periodu od 16. do 22. oktobra, izgledna je promjena vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini. Očekuje se nestabilno vrijeme sa kišom, koja bi sredinom sedmice u sjevernim i centralnim područjima mogla da bude izraženija. Oblačno vrijeme s kišom uslovit će i pad temperature zraka.

Jutarnje temperature kretat će se između 7 i 11 stepeni, na jugu zemlje do 13 stepeni. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 9 i 15, u Hercegovini do 17 stepeni.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()