Oblačno do vikenda, za vikend povratak ljetnih temperatura

Za vikend, meteorolozi najavljuju jačanje Azorske anticiklone sa zapada kontinenta

04.10.2023. 18:14
  • Podijeli:
gradjani_vrijeme-suncano_sunce-1667221441525.webp Foto: Anadolija

Nakon serije vedrih dana, stanovnici našeg kraja mogu očekivati blagu promjenu u vremenskim prilikama. Počevši od danas, pa sve do petka, 06.10., prognozira se nešto povećana naoblaka koja će se premještati sa sjeverozapada.

Iako ove fronte ne donose značajnije promjene vremena za naše područje, tokom četvrtka postoji vrlo mala mogućnost za koju kap kiše ili čak rijetki kratkotrajni pljusak, osobito iznad sjevernih i istočnih dijelova Hercegovine.

Što se tiče temperatura, jutarnje će se kretati u ugodnom rasponu između 11°C i 18°C. Dnevne temperature sutra mogu dosegnuti između 23°C i 29°C, dok u mostarskoj kotlini, prema pojedinim prognostičkim modelima, nije isključeno da će se popeti i do 31°C. U četvrtak i petak, očekuje se blagi pad temperatura, za stepen do dva niže.

Za vikend, meteorolozi najavljuju jačanje Azorske anticiklone sa zapada kontinenta, što će donijeti obilje vedrine i novi blagi porast temperatura zraka.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()