Objavljena vremenska prognoza do ponedjeljka: Kako će vrijeme biti za vikend

Tokom noći na subotu u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg

13.01.2023. 07:10
  • Podijeli:
snijeg_romanija - una (4)-63bd4596f3ed5.webp Foto: UNA

Danas od jutarnjih sati povećanje oblačnosti sa zapada će usloviti pretežno oblačno vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni magla i niska naoblaka.

Tokom noći na subotu u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 11°C.

U subotu prolazne padavine većinom u jutarnjim satima. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima slabije padavine prije podne. U nizinama se očekuje kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg.

U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu do 12°C.

U nedjelju prije podne po kotlinama u Bosni magla i niska naoblaka. U drugom dijelu dana se očekuje jače naoblačenje.

Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 11°C.

U ponedjeljak pretežno oblačno sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()