Iznenađenje i u junu: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 15 dana

Najviše sunčanih perioda i najmanje padavina u cijelom prognoznom periodu očekuje se u Hercegovini

21.05.2024. 07:09
  • Podijeli:
košava vetar oblačno pixaba-6450d7b9c2c3e.webp Foto: Pixabay

Do 26. maja prognozira se nestabilno vrijeme sa intenzivnijim pljuskovima, često praćenim grmljavinom i uz mogućnost pojave grada posebno na sjeveru i sjeveroistoku Bosne.

U ostalim krajevima zemlje očekuje se nestabilno vrijeme sa umjernim padavina pljuskovitog karaktera. Od 27. maja do 6. juna raste vjerovatnoća za duže sunčane intervale, ali i dalje postoje izgledi za kraći lokalni pljusak.

Najviše sunčanih perioda i najmanje padavina u cijelom prognoznom periodu očekuje se u Hercegovini.

Do 29. maja, u Bosni minimalne jutarnje temperature kretaće se od 10 do 15, u Hercegovini od 11 do 16 °C, danju u Bosni i Hercegovini od 22 do 27 °C, lokalno na jugu i sjeveroistoku do 30 °C.

Od 30. maja do 6. juna, očekuje se porast vrijednosti temperatura zraka, u Bosni tokom jutra od 12 do 17, u Hercegovini od 14 do 19, a u najtoplijem dijelu dana u Bosni do 28 u Hercegovini do 31 °C.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()