Izdato narandžasto upozorenje, temperature zraka i do 42 stepena

U periodu od 22. do 27. augusta očekuju se maksimalne temperature zraka između 33 i 40 stepeni Celzijusa

21.08.2023. 13:32
  • Podijeli:
Tan2023-07-1112412402_2 Lido, leto, beograd, vreme, sunce vladimir sporčić tanjug-64b4dbebe8468.webp Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

U narednih pet dana u Bosni i Hercegovine očekuju se visoke temperature zraka, zbog čega je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH danas izdao narandžasto upozorenje, javlja Anadolu.

Iz FHMZ-a je navedeno kako se visoke temperature zraka na nivou Bosne i Hercegovine očekuju u periodu od 22. do 27. augusta.

Maksimalne temperature zraka između 33 i 40 stepeni Celzijusa, lokalno u sjevernim područjima Bosne i u unutrašnjosti Hercegovine i do 42.​​​​​​​

“Mogući su zdravstveni rizici među ugroženim osobama, na primjer starije i vrlo mlade osobe. Djelujte u skladu sa savjetima ovlaštenih organa”, piše u tekstu upozorenja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()