April sprema nova iznenađenja: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 15 dana

Do 27. marta, u Bosni minimalne jutarnje temperature kretaće se od 2 do 6, u Hercegovini od 4 do 9 °C, danju u Bosni do 19 °C u Hercegovini do 22 °C

26.03.2024. 07:09
  • Podijeli:
vjetar_anadolija 22-641181a58740d.webp Foto: Anadolija

Prognozira se jak vjetar dominantnog južnog pravca sa povremenim olujnim udarim najizraženijim na zapadu i jugozapadu naše zemlje.

Nestabilno vrijeme zadržaće se do četvrtka uz povremene padavine u centralnim i istočnim predjelima, te intenzivnije pljuskove na jugu i jugozapadu Bosne i Hercegovine. Stabilizacija vremenskih prilika prognozira se od 29. marta i zadržaće se do 03. aprila, a novo pogoršanje sa slabim i povremenim pljuskovitim padavina izgledno je od 04. do 9. aprila.

Od 27. marta do 03. aprila prognozira se jak vjetar dominantnog južnog pravca sa povremenim olujnim udarim najizraženijim na zapadu i jugozapadu naše zemlje.

Do 27. marta, u Bosni minimalne jutarnje temperature kretaće se od 2 do 6, u Hercegovini od 4 do 9 °C, danju u Bosni do 19 °C u Hercegovini do 22 °C.

Od 28. marta do 9. aprila očekuje se blagi porast temperatura zraka pod uticajem juga, pa tokom jutra u Bosni se očekuju od 5 do 10, u Hercegovini od 8 do 13 °C, a maksimalne u Bosni do 21 u Hercegovini do 23 °C.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()