Vasvija Vidović se izjasnila da nije kriva po optužnici Tužilaštva BiH

Održano ročište u Sudu BiH

16.05.2024. 14:00
  • Podijeli:
Vasvija_Vidovic_foto_Armin Durgut_PIXSELL-642d3d450b501.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

U Sudu Bosne i Hercegovine održano je ročište za izjašnjenje o krivnji nakon što je potvrđena optužnica užilaštva BiH protiv advokatice Vasvije Vidović.

Vidović se izjasnila da nije kriva.

Tužilaštvo BiH Vidović tereti da je počinila karivično djelo sprečavanje dokazivanja. Navode optužnice Tužilaštvo će dokazivati pozivanjem pet svjedoka i prilaganjem 15 materijalnih dokaza, saopćili su ranije iz Tužilaštva.

Optužnica tereti Vidović da je 18. decembra prošle godine pristupila u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu, gdje ju je pozvao osumnjičeni i uhapšeni Ranko Debevec da ga kao advokat zastupa u krivičnom postupku, javlja Faktor.

– Nakon što joj je omogućeno da komunicira sa osumnjičenim u posebnim prostorijama, bez prisustva policijskih službenika, svjesna svojih protivpravnih radnji, a s ciljem da znatno oteža dokazivanje krivičnih djela u postupku pred Sudom BiH, znajući da mobilni telefoni osumnjičenih trebaju biti privremeno oduzeti po naredbi Suda BiH, omogućila je osumnjičenom da mobilni uređaj ubaci u njenu torbu, te ga na taj način sakrije – navodi se u toj optužnici.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()