Ugovorena izgradnja još stotina kilometara autoputa u BiH

Za autoput Banjaluka-Prijedor gotovo završena eksproprijacija

18.11.2022. 08:27
  • Podijeli:
autoput_ Dejan Rakita - pixsell-1668756403945.webp Foto: Dejan Rakita / Pixsell

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da Republika Srpska trenutno ima ugovorenu izgradnju više stotina kilometara novih autoputeva.

Višković je rekao da je za autoput Banjaluka-Prijedor gotovo završena eksproprijacija.

"Stvorili smo preduslove da kineski partner može dobiti građevinsku dozvolu, sve saglasnosti, odobrenja i da može u punom kapacitetu krenuti u izgradnju tog dijela autoputa", istakao je Višković za prnjavorsku Televiziju “K3”.

On je dodao da je eksproprijacija završena i za autoput od Rače do Bijeljine kao i za autoput od Bijeljine do Brčkog.

"Ugovorili smo Vukosavlje-Brčko isto sa kineskim partnerima. Isto je eksproprijacija završena. Većim dijelom je završena i eksproprijacija i na koridoru 5C, Doboj-Vukosavlje", naveo je Višković.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()