Zbog nedoličnog ponašanja otpušten regionalni direktor SZO-a

Svjetska zdravstvena organizacija je saopštila da je primila optužbe protiv regionalnog direktora za zapadni Pacifik

09.03.2023. 08:00
  • Podijeli:
who-g2d67d348f-1920.jpg

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) otpustila je regionalnog direktora za zapadni Pacifik nakon što je istraga dokazala navode o nedoličnom ponašanju, prenosi Anadolija.

SZO je saopštio da je primio optužbe protiv regionalnog direktora tokom druge polovine 2021. i 2022. godine, ne otkrivajući ime direktora.

"U skladu sa politikom nulte tolerancije na zlostavljanje u organizaciji, optužbe su istražene i naknadno revidirane u skladu sa uobičajenim procedurama koje se primjenjuju na sve članove osoblja SZO-a. Ovo je uključivalo pravo regionalnog direktora da primi sve relevantne dokaze i odgovori na optužbe u skladu sa zakonom", navodi se u saopštenju.

Napominje se da će Zsuzsanna Jakab, koja je od augusta obavljala dužnost glavnog službenika regiona zapadnog Pacifika, biti vršiteljica dužnosti regionalne direktorice dok novoimenovani ne preuzme dužnost nakon izbornog ciklusa koji će početi u aprilu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()